vrijdag 27 mei 2011

Een vrolijke Feliz!




Feliz van FM!Ik heb van deze jurk een waar feestje gemaakt.Alles uit de kast gehaald:verschillende stofjes,bandjes en borduurtjes om deze jurk tot een feestje te maken.Heerlijk om weer eens zonder 'druk' te naaien,lekker relax. Alleen de strikbanden niet goed aangezet waardoor ik nu geen tunnel kon stikken.Kijken of het zo ook werkt anders verander ik het nog.Zo ook de kapmouwtjes...ik twijfel enorm...Benthe is er zelf weg van ..ik iets minder!! Wat vinden jullie? Nu is ze er niet maar  ik zal morgen een foto op model plaatsen dan is het beter te zien.
Fijn weekend!

vrijdag 20 mei 2011

Kussen en rozet




Een kussen op bestelling.Het moest een poststempel worden met de gegevens erin geplaatst.Manon heeft het gedigitaliseerd want het was erg kort dag:super bedankt!  De stempel gecombineerd met een postzegel uit de serie 'Love Letters'van
de Stickbaer met daar weer in een molentje  van Applicatie enzo.
Het is misschien niet te zien,maar dit borduurtje telde maar liefts 20784 steken!
Een gedeelte van de stempel heb ik gebruikt voor een rozet op tafelzeil.
Met de kaart ingelijst is het best een grappig geheel.
Nu genoeg gefreubeld...een vrolijke feestelijke Feliz ligt geknipt.Ook weer  leuk om  even 'gewoon'te naaien.

woensdag 18 mei 2011

Kussentje af en versieringen



Dit is het kussentje geworden! Ze hebben gekozen voor zilver(kleur van hun ringen),heel fijntjes,met de afbeelding v/d trouwkaart.Op de foto lijkt het garen goud,en de lintjes wel erg wit..in het echt is het dus zilver en de lintjes zijn transparant waardoor het mee kleurt met de stof.Ondertussen sparen we steeds lege potten om die te voorzien van hoesje van verschillende rest stofjes...gekregen van een vriendin die in een bruidszaak werkt.Dat is zo leuk om te doen met de meiden...vanmiddag gaan we er weer een stel maken.Op de dag zelf ga ik er een bloem of kaarsje in doen.En versieren we er de tuin en zaal mee...we kunnen dus nog even vooruit! En freubelen vrolijk verder.De proefborduurtjes uit het vorige bericht ga ik ook in div.versieringen verwerken.

maandag 16 mei 2011

Dekbedhoesje en ringenkussentje.


Een dekbedovertrekje op bestelling.De afbeelding van het kaartje overgenomen,iets vergroot en met fliesofix 'nagemaakt'.Jaren gelden deed ik dit veel maar met de komst v/d borduurmachine kies ik vaak toch de gemakkelijkste weg. Toch was het best weer even een leuk om het  te doen.Ik ben inmiddels wel aan het oefenen met digitaliseren..alleen verdient dat nog geen schoonheidsprijs!Op de andere foto 3 proefjes voor het ringenkussen voor onze dochter.Het kaartje heeft Manon gedigitaliseerd voor me,nogmaals :Thanks!El moet nu zelf even kijken welke het gaat worden! Is het de kleur van het kaartje of de kleur van de details van haar boeket of toch gewoon de romantische???Ik heb geen idee.Zelf  weet ik wel waar mijn voorkeur naar uit gaat..maar niet mee bemoeien het is hun dag/feest!Op de foto is de roze lap niet goed te zien,maar in het echt wel.

dinsdag 10 mei 2011

Moederdag


Een beetje laat..maar ook voor mij was het een drukke moederdag!Met veel zelfgesmeerde broodjes en zelfgemaakte kadootjes van de kleintjes!Van de oudste dochter kreeg ik een deurmat met:Hotel Mama,echt geweldig!Te mooi om onze voeten aan af te vegen,dus daar ben ik een lijst omheen aan het maken.Foto komt nog.En toen ging de bel stond er 1 van de paardjes voor de deur,met ook een kadootje!(oorbellen) en van de derde dame lekker een theepakketje gekregen...mmm.Heeft niets met hobby te maken,maar wel gouden momentjes!
Ben eindelijk weer langzaam aan het naaien begonnen dus tot snel!

maandag 2 mei 2011

Een fruitige setje!



Simpel met een grappig resultaat!Het idee van het inrimpelen  zag ik op het blog van http://www.zusjesvantoor.blogspot.com/. Gewoon naaien met een spoeltje vol elastiek!Echt heel leuk om te doen.Erbij de Spaghetti top van FM die ik al vele malen eerder maakte.En om het in de fruit sfeer en kleur te houden een kers ipv aardbei borduurtje.
Ook wil ik iedereen bedanken voor de lieve reacties op mijn vorige berichtje!