zaterdag 27 oktober 2012

Gehaakte uiltjes en luiertas gepimpt,incl inhoud.

 Een bestaande luiertas in de stijl van de stof opgepimpt. Het meeste is met de borduurmachine gedaan. En aangevuld met bijpassende bandjes en knoopjes ect. Ik moest de tas wel , op de bodem na, helemaal uit elkaar halen. Maar het resultaat was naar wens v./d opdrachtgeefster!
 Voor in de tas een luiermapje gemaakt en een handdoek geborduurd met een zwanger Blondje. Ook nog een bijpassend uiltje gehaakt voor aan de tassenhanger. 

 En nog meer uiltjes gehaakt van div.materiaal. Als voorbeeld voor de haakworkshop op de Sanchodag. Allemaal verschillend verwerkt:als sleutelhanger,als winteruiltje voor straks in een kerstcreatie,en een paar op een knjiper voor in bijv. de kerstboom.Wel allemaal hetzelfde patroon,te koop bij: http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/matawiescreas/ De opbrengst is voor een goed doel.

maandag 22 oktober 2012

Shirtje Lina en paspopje.

 Dochterlief had zelf iets getekend wat we daarna op speciaal katoen hebben geprint en daarna op een lapje stof  hebben vastgezet. Ze wilde het zelf graag nog met hotfix versieren..dus ook gedaan,helemaal zelf ! Toen moest mama er nog een shirtje van maken ( ons favoriete model Lina,dit keer met lange mouwen),en klaar is haar creatie!
 Weer eens een paspopje gemaakt,dit keer met rokje van tule. Het was als voorbeeld voor een workshopje. Op de foto hieronder de resultaten van de dames. Wat is het toch leuk om te zien dat iedereen een heel eigen creatie maakt!

dinsdag 9 oktober 2012

Bugaboo voetenzak & colsjaal.


De voetenzak op bestelling is klaar! Het was echt een hele klus. Geen patroon dus van een bestaande zak alles nagetekend (Guus nogmaals dank voor het lenen!)  Van de onderzak wel eerst een proefversie gemaakt om te kijken of het allemaal klopte.
En gelukkig had ik ook het zitje in huis waardoor ik tussendoor steeds even kon passen.
 Met het naaien van de zak ben ik eigenlijk maar twee weken  bezig geweest(tussen de bedrijven door natuurlijk). Het bedenken hoe wat en waar heeft me meer denkwerk  gekost. Het haasje heb ik nagetekend van de nieuwe Stenzo stof . De boom en blaadjes er daarna bij gezet.( En wat was  het weer leuk om te tekenen!  Soms vergeet je gewoon hoe gezellig het is om samen te tekenen, knutselen enz. ipv achter de pc  of wat dan te ook te kruipen. ) Bij deze applicaties gebruikte ik vliesofix. Wat een fijn hulpmiddel,ik was het bijna vergeten sinds mijn borduurmachine hier binnen is gekomen. De ritsen wilde ik ertussenuit stikken maar zag bij de gekochte zak dat ze het op deze manier deden( gewoon op de binnenkant stikken). Minder mooi maar toch ook zo gedaan omdat dit vast een reden heeft. Mocht er wat met de rits zijn is deze nu heel éénvoudig te vervangen.
 Hier de nieuwe eigenaar,ons lieve neefje Fedde! Daar doe je het toch voor. 
Hieronder nog een colsjaal die ik van het weekend maakte, de wol kocht ik vorige winter al voor bij deze jas... Breinaalden 10,recht/averrecht met steeds een omslag ertussen,zo gepiept dus!

zaterdag 6 oktober 2012

Voetbal memobord en bekleding autozitje.

 De bekleding v/d ophoger in de auto was stuk,dus een nieuwe gemaakt.Zo zit het dametje er weer warm en netjes bij:) Bovenkant is van fleece met een laag fiberfill, zijkanten een trico van NB. Borduur komt uit de Stitch at Home.
En ons neefje was jarig vandaag en is dol op voetbal. Dus toen ik deze stof zag bij de Stoffenkraam moest ik even wat leuks voor hem maken: een memobord. 

  En mijn voetenzak is af!!  Het was wel een pittig klusje maar hij is het waard geweest. Binnenkort foto's . Gezellig weekend! 
p.s sommige mensen denken misschien waarom reageert ze niet zo vaak meer? Dit komt omdat ik op dit moment geen reacties kan plaatsen op blogs waar de woordverificatie ingevuld moet worden..het ligt aan onze computer. 


woensdag 3 oktober 2012

(beren)mutsjes gehaakt

Een paar mutsjes gehaakt. Erg gemakkelijk en snel te maken!
Eerst zaten hier ook oortjes aan maar Benthe vond het maar niets dus deze vervangen  door een gehaakt bloemetje en  nog een extra randje. 
 De jongens versie,met oortjes.
Het onderste mutsje is een heel kleintje.
Het gratis te downloaden  patroontje is van: http://www.a-la-sascha.tk/