zaterdag 27 april 2013

Bureau stoelhoes, Granny's, potjes omgehaakt, knijperzakken en nog wat Oranje!

 Nog steeds met mijn hobby kamer bezig. Een bureaustoel bij de kringloop gekocht. Niets mis mee op zich, alleen de bekleding...dus een hoes gemaakt van een stevige canvasachtige rozen stof.  Voor het oog en gevoel een stuk frisser!
 Tussen het klussen af en toe wat haken. Dit keer de granny hondsroos. Ik heb er een stel gehaakt maar het is niet mijn favoriet. Dus ik laat het bij deze 11. Ik ben inmiddels met een andere granny bezig die me veel beter bevalt. De tussenstand van mijn granny's staat met deze serie op: 130 (zonder de granny vlaggen uit een vorige post.)
 Net als (bijna) iedereen ben ik ook aan het potjes omhaken. Erg gemakkelijk klusje. De pastel potjes staan ook bij mijn naaispullen, om het één en ander in te bewaren. De oranje maakte ik voor iemand als cadeautje.
 Twee knijperzakken op bestelling.

En tja het begint vast bijna te vervelen maar nog wat buitenplaatjes in oranje sfeer. Binnen eigenlijk op wat kleine details weinig versiersels, maar buiten heb ik een keer flink 'uitgepakt'. Op de schommelstoel twee kussentjes gemaakt van restjes tafelzeil, met op het hoofdkussentje de 30 april blond borduur. Het is tenslotte nu of nooit. Fijn weekend!

woensdag 17 april 2013

Vlaggenlijn, 30 april & Warm Welkom

 Vorige week werd ons lieve neefje al weer 1 jaar. Een slinger voor hem gemaakt van oude spijkerbroeken met daarop wat foto's van baby tot nu. Foto's op transfer papier gedrukt en op de vlaggetjes gestreken. Niet te netjes afgewerkt om een stoer effect te krijgen.
 Voor op het werk een vlaggetje gemaakt voor aan de vlaggenlijn. Thema: 30 april.  Op de ene kant met transfer papier een afbeelding van Beatrix gestreken in haar jongen jaren. Er boven het gehaakte kroontje van de vorige post. Op de andere kant een 'granny'  van mijn vlaggenlijn met daarboven bloemetjes in rood wit blauw. Patroon v/d bloemetjes kwam ik tegen op pinterest.Ben benieuwd naar alle andere creaties....
Oranje boven! ook bij ons in huis.
 Gisteren naar bloemschikken geweest. Hoe kan het ook anders maar hier was het thema ook 30 april! Je moest zelf je spulletjes meenemen en je eigen creatie maken. Bij iedereen werd het dus anders, zo ontzettend leuk om te doen en te zien. Je leert van elkaar! Ik heb een stuk brandweerslang gebruikt en daar tussen een schikking gemaakt.
 Voor aan de deur een krans gemaakt. De Blond borduur op tafelzeil geborduurd en om een plankje heen gespannen. Wat hedera en tule gebruikt om het af te maken. Nu ik de foto's bekijk zie ik dat ik mondjes even moet veranderen, door het geruite zeil ziet het er een beetje vreemd uit;)

Af en toe moet je even tijd voor elkaar zoeken. Dat deden wij dit weekend. Bij Warm Welkom! http://www.pipowagenwarmwelkom.nl/  Echt super! Alles tot in de puntjes verzorgd. Zoek je rust (geen tv en radio ) en hou je van dit sfeertje? Dan is dit echt een aanrader!!

dinsdag 9 april 2013

Kroontjes & Vlaggenlijn & Vest.

 Wat leuke kroontjes gehaakt en andere freubels gemaakt om zometeen in verschillende projectjes te gaan gebruiken. Het patroontje van het mini kroontje vond ik op het freubelweb. De grotere kroon zag ik op een blog, maar weet zo snel niet meer waar. Ik wilde ze stevig hebben en het moest natuurlijk weer gelijk gebeuren..niets in huis, dus de suiker met water truc uitgeprobeerd. Nou ik moet zeggen dat het prima werkt! Een dag of twee  laten drogen en ze zijn hard.
 Ik had even zin in een vlaggenlijn. Dit patroontje vond ik bij www.sascha-lovetoknit.blogspot.com. In het begin zat ik wat te tobben maar daarna is het ook weer een heerlijk patroontje om te haken. Ik vraag me alleen af hoe jullie dit doen, als de vlaggenlijn niet tegen een muur hangt, lijkt me dat het toch wel wat slapjes is?? Verstevigen jullie de vlaggetjes dan ook?
 Op de andere foto een vest van een hele dunne trico,met een sjaal. Dat is dan wat minder want de sjaal was eerst een tuniek,toen een rok en uiteindelijk,een sjaal...grrrr naaien voor mezelf blijft een gevoelig punt! De rest van mijn (wel gelukte) naaisels kan ik nog niet met jullie delen. Komt binnenkort. Fijne dag!

dinsdag 2 april 2013

Kruissteek op de muur, granny's,geborduurd kussen,voorjaarsstuk


 Wat deed ik zoal afgelopen weken??  Met het boek van Eline's huis in mijn handen de roos nagetekend op de muur. Daarna ingekleurd met verf. Nu kunnen we die hoek ook verder inrichten en afmaken.
Ik was zo lekker bezig dus ook een poging gedaan om de tekst ernaast te zetten. Ben ik het tzt. zat dan gaat de witte kwast er gewoon weer over. Ik gebruikte gewoon watergedragen verf van de Action, een paar kleurtjes waar je zelf de mooiste tinten mee kunt mengen.
Een voorjaarsstuk gemaakt bij haar: www.crearoosje.blogspot.nl

En nog steeds doe ik mee aan de uitdaging op FB,elke dag een Granny,de tussenstand is nu: 119 granny's. Dit keer een serie van de Madelief granny. Ik gebruik Mississippi garen maar voor een paar kleurtje moest ik afwijken naar de Catania. Dan merk en zie je verschil,de laatstse glanst meer,en weegt echt zwaarder. Persoonlijk ga ik voor de Mississippi omdat dit beter bij mijn stijltje past en ook het gewicht speelt een rol.
Van het weekend genoten we van de heerlijke 'paas'cake.mmmm
Ik wilde al een poosje de borduurserie van Ginihouse eens uittesten. Van het weekend eens voor gaan zitten. Het bestaat uit zes borduuringen die je later aan elkaar zet,en dan krijg je dit plaatje. Er zitten nog een paar foutjes in,die ik bij een volgend kussen verbeter.
Van een aantal granny's uit mijn 'collectie' maakte ik er een passend kussen bij.