woensdag 6 januari 2016

Gebreide kussens en verder veel babymaaksels.

 Omdat mijn vorige kussen zo goed gelukt was,nog twee gemaakt. Andere steek /kleur en afmeting. Maar zo lekker simpel om te maken.
 Stapelen kan ook. Ik denk dat manlief hier een fan van is,want hij vraagt zich regelmatig af waar hij moet gaan zitten,vanwege mijn kussen verzameling...en dan begin ik nu ook nog op zijn bed ;) De achterkant van de kussens is de stof van mijn mislukte jurkje een poosje terug.

 Een vlaggenlijntje met naam voor een heel lief klein moppie.
Letters nagetekend van een stoer lettertype, en die uit vilt geknipt en gewoon met textiellijm opgeplakt. De kleur van het vilt had iets meer op mogen vallen maar eigenlijk vind het ik het zo ook wel nét heel lief.

 Een dekentje gemaakt van allerlei (katoenen) stofjes. Aan elkaar gezet en doorgestikt. De achterkant is een donkergrijze katoenen fleece. Naampje op geborduurd en een paspelband ertussenuit gestikt. Een aardig klusje maar zo'n gezellig werkje om af en toe is te doen.

 Het vliegtuigje wilde ik altijd al eens haken en daar was het nu een goede gelegenheid voor! Het patroon vond ik op pinterest.

 Tenslotte nog een frisse nieuwe hoes gemaakt voor het aankleedkussen hier in huis. Deze stof kwam laatst nieuw binnen en ik was gelijk verliefd,en jullie weten vast wel wat wij vanmorgen zongen toen ik de kleine man aan het verschonen was...zonder iets te zeggen begon zijn grote broer te zingen.