dinsdag 26 juli 2016

Vrolijk blogberichtje.Tipi tent, Gehaakte vlaggenlijntjes, Tassen .

 Dit stond al een tijdje om mijn to-do list, een tipi tent. En nu was er een lief nichtje jarig en ik dacht : Yes dit is mijn kans. Patroon op pinterest gevonden , stoffen bij de Kwant*m gekocht en aan de slag. Eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken , heel leuk zelfs.
 De stokken vond ik bij de Karwe*. En toen kwam het moment van de waarheid, het opzetten v/d Tipi. Nou zeg wat viel dat tegen, hij bleef echt niet heel goed staan. Ik baalde als een stekker. Want iets mag er leuk uitzien maar ik hou ook zeker van een hoog houdbaarheids/ gebruikers gehalte. Samen met schoonzoon & manlief er nog eens nagekeken, stokken anders vastgebonden en op een bepaalde manier de tipi uitklappen. Dan lukt het. Ik heb inmiddels een patroon van een grotere Tipi, die ga ik binnenkort ook maken en dan ga ik dit euvel wel anders aanpakken, zodat de tent gewoon heel stevig blijft staan. Wordt vervolgd... De Tipi werd gelijk in gebruik genomen op het feestje,lief plaatje zo. Alle kadootjes gingen in de tent incl.de nichtjes en neefjes!
 Een gehaakte slinger, ze zijn zo leuk om te maken,en zo gepiept.
 Het patroon komt bij http://ellebel5.blogspot.nl/2015/11/tutorial-call-midwife-birthday-bunting.html vandaan. 
En toen wist ik ook gelijk een goede bestemming voor mijn moederdag kadootje. Zo lief, van mijn jongste dochter kreeg ik een pakketje met van die mini bolletjes...die waren hier precies mooi voor.
Vrolijk zijn ze toch? 
En ja alweer een tas, ik hou ervan om ze te maken. Heerlijk. Al gebruik je tien keer hetzelfde patroon je krijgt steeds iets anders. Voor deze stoere tas gebruikte ik dik tassenvilt en kunstleer.
Nog wat details aangebracht met de borduurmachine & met de hand wat steekjes opgezet met een restje Claire garen. Vroeger met handwerkles deden we dat ook op school. Even zoeken op pinterest en ik kon mijn plannetje uitvoeren. Het patroon komt ook het boek Mijn Tas.
En dezelfde tas maar heel andere (romantische) stofjes gebruikt. Ook een verstelbare band en sluiting gemaakt bij deze uitvoering.
En er past veel in!
Tenslotte nog een flinke borduurklus, ook al zie je het er niet vanaf. De 7 pakken geborduurd voor de jaarlijkse Huppel-in. Het Thema is Zon/Zee/Strand. Nu nog even werken en dan heerlijk drie weken rust! Voor al mijn volgers/ lezers een hele fijne vakantie!

zaterdag 9 juli 2016

Tas, Tule bol, Vesten, en nog meer.

 Oeps veel te lang geleden iets gepost. Dus eerst mijn blog weer eens een update geven.  Bovenstaande tas maakte ik om het patroon uit te proberen. Het patroon staat in het boek op de foto. De buitenkant is een interieurstof en voor de binnenkant gebruikte ik geplastificeerd katoen. Een handige tas met veel ruimte.
 En zo af en toe moet ik weer een paar tule bollen draaien, het blijft gewoon zo leuk om te doen. Ook nog een stel roze gemaakt maar geen foto van gemaakt. Moet je echt ook eens proberen! Gewoon net als een pompom met wol ( 2 kartonnetjes op elkaar ect. ect.)
 Van restjes wat kleine kraamkadootjes in elkaar geflanst.
 Een heel éénvoudig jurkje van een lederlook achtige tricot gemaakt. Je moet er nu nog niet aan denken,maar voor straks best geinig. Een patroon van een sweater verlengd.
 Toen deze stof binnen kwam dacht ik : die is voor mij. Zo dun en luchtig. Heerlijk voor een mens als ik, die verslaafd is aan vesten ook vallen de mussen van het dak. Mijn geliefde vestpatroon gebruikt,de mouwen van een ophaaltje voorzien,en ik ben er zo blij mee.
 Deze stof was een coupon anders had ik het zeker niet uitgezocht. En toch ben ik er erg blij mee, het draagt heerlijk en is makkelijk te combineren. Zo zie je maar soms kan het best aardig uitpakken, als je even net wat anders pakt als gebruikelijk. 
 En zo net voor de vakantie was het tijd voor een high tea met collega's. Dit keer was het hier in de tuin. Een goede reden om weer eens alles uit de kast te halen. En de tuin gezellig aan te kleden. We hadden ook echt geluk met het weer,wat een heerlijke zonnige en gezellige avond was het!
 Binnenkort de volgende verzameling foto's van div. creaties. Fijn weekend!