vrijdag 23 september 2016

Bomber jack XL. Twee keer herfstkrans, Spelden 'theekopje' & nog meer.

 Deze sjaals zijn niet van nu. Vorige jaar gehaakt,maar toevalligerwijs passen ze beide perfect bij de jas.

Ik was niet van plan een jas te gaan maken, maar ik zag deze stof en was verkocht (4,95 p.mtr). Het model is het XL Bomber jack, uit de Knip nr.9 september 2016. Een goede voering erin zodat het niet blijft hangen op de onderkleding. Smal keperband gebruikt voor wat details. En aan de binnenkant met Claire garen een randje geborduurd (met de hand), net even wat pittiger. De onderrand heb ik afgewerkt met weer een ander gewoon kantje.
 En wat is het nog genieten van deze heerlijke nazomer. Daarom zijn we nog veel buiten,als het lukt. Deze krans maakte ik van het snoeiafval van de hazelaar. Gewoon basic en stoer. Het strikje wat er hier nog op zit,heb ik er al weer afgehaald,hoe minder hoe beter,bij deze krans.
 En even nieuw garen uitgeprobeerd. Op naalden 10.  50 steken opgezet en toen gaan breien tot de bol op was. Met bijpassend wolvilt er een kussen van gemaakt.
Wat knoopjes erop ,bandje erbij en klaar. Het gehaakte hart, van hetzelfde garen, komt uit het boek Haakinspiratie van Jip by Jan. Ik heb er een rammelaartje in gestopt,en met wat belletjes en een bandje het hart afgewerkt.
 Uit hetzelfde boek dit spelden kopje gehaakt. Een leuk en snel tussendoor klusje. Staat nu wel mooi te zijn in de kast,want als ik druk bezig ben sla ik zo dat kopje omver,en zal het niet lang meegaan.
 En nog een krans,nu van allerlei groen, sedum, hortensia,en gevonden voorwerpen uit de tuin. Kost niets, nou ja een klosje binddraad dan,maar meer ook niet. Fijn weekend en geniet nog van het heerlijk weer zolang het kan!

vrijdag 2 september 2016

Mr & Mrs. kussen, Vlaggenlijn, Gehaakt speenkoord ,Top en Vest.

 Wat een tijd geleden. Computer ging stuk net voor de vakantie. Dus weken zonder gezeten. De tuin vraagt veel aandacht en even totaal geen zin gehad om te naaien.enz. Nu het normale leven weer is begonnen begint het weer wat te komen (gelukkig) En verder overal druk mee behalve met bloggen. Maar nu toch weer even gaan zitten voor wat plaatjes met verhaal.

Een Mr.& Mrs. kussen, op speciaal verzoek. Gemaakt van canvas.
 En weer een vlaggenlijn gehaakt, dit keer met softfun. Geeft een stoere look. Vergeten een foto te maken van de hele vlaggenlijn, nu hangt hij bij een ander te pronken.
 Een lief speenkoordje gehaakt. Patroontje komt uit het boekje Mini Granny's van Yvonne Koop.
 Een vest van een iets rekbare linnenachtige stof gemaakt. Het patroon gebruikte ik al eens eerder. it's Afits 1022. Ga er nog iets ondermaken en zal dan een foto op model maken.
 En de Bree top uit de Victor La Maison gemaakt voor een collega.
Om eerlijk te zeggen vond ik er in eerste instantie weinig aan, bij mij stond het ook echt voor geen meter. Maar bij haar stond de Bree top echt leuk!  Nu met een tussendoor jas bezig....echt zin in! Als het gaat lukken heb ik voor 25 euro een jas. Tot snel.